Kutse paraadil osaleda said ka Austraalia kaitseväe juhataja kindral David Hurley ja Taani kaitseväe juhataja kindral Peter Bartram.

"Kutsega avaldatakse tänu Eesti, Taani ja Austraalia kaitseväelastele, kellega koos Ühendkuningriigi sõdurid on täitnud oma kohust Afganistani Helmandi provintsis," ütles kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras.

"See on suur au ja samas ka selge märk, et Suurbritannia on meie koostööga väga rahul ja soovib jätkata tihedat koostööd ka peale Afganistani missiooni lõppu."

Kolme riigi kaitseväe juhatajad saavad täna ülevaate Suurbritannia sõjalisest strateegiast ja operatsioonidest ning mis sisaldab ka Ühendkuningriigi vägede kasutamise strateegiat.

Paraadi korraldamise traditsioon ulatub 18. sajandi algusesse. 1748. aastal tähistati paraadiga esmakordselt Kuningas Edward VII ametlikku sünnipäeva. Alates selles ajast on valitsev monarh isiklikult tervitanud isiklikult mööda marssivaid üksusi ja lippe. Kuninganna Elizabeth II on paraadi vastu võtnud alates 1951.aastast, kuigi tema õige sünnipäev on 21.aprillil.

Paraadi jälgivad kuningliku perekonna liikmed, kutsutud külalised ja publik, samuti teeb paraadist ülekande BBC.