13. juunil ütles Tallinna linnapeast Keskerakonna pealik Edgar Savisaar umbes nii, et Reformierakond vaadaku ette, sest Keskerakonnast on Reformierakonda üle minemas mitmeid kavalaid ja võimekaid poliitikuid. Tollest öeldust jäi veider mulje ja samas ei osanud sellest ka midagi arvata.

Nüüd on siis meedias uudis, et Edgar Savisaare eksabikaasa Vilja Savisaar-Toomast on astunud Keskerakonnast välja ja liitunud Reformierakonnaga ning Edgar Savisaare öeldu on saanud arusaadavaks või ilmsiks tulnud.

Mulle tundub, et Vilja Savisaar-Toomast maksab nõnda poliitilisel teel kätte oma eksabikaasale Edgar Savisaarele, aga avalikkuse ees sellest tema hea maine küll paremaks ei lähe.

Kuidas on võimalik uskuda ja usaldada poliitikut, kes läheb üle niiöelda vaenlase poolele?

Lihtrahvas on alati pooldanud ja toetanud ikka Keskerakonda ja pahandanud Reformierakonna üle ning nüüd läheb üks hinnatud poliitik üle hoopis sellisesse parteisse, keda lihtrahvas ei poolda?

See võrdub umbes samaga, kui sõja ajal läheks mõni oma üle vaenlase poolele või rindele. Kui Vilja Savisaar-Toomast läinuks üle näiteks sotside poolele, oleks see olnud arusaadav ja andeksantav.

Sellist poliitikut ei saa usaldada, kes sellise poliitilise valiku teeb.

Vilja Savisaar-Toomast võinuks Edgar Savisaarele ka kuidagi teistmoodi kätte maksta, et see rahvast pahandanud poleks.