25. mail toimunud Reformierakonna üldkogu ajal valiti uus erakonna juhatus. Praeguseks on teada, et kolmes Reformierakonna piirkonnas võltsiti hääli ning Euroopa Parlamendi liige Kristiina Ojuland visati Reformierakonnast välja 39 inimese hääle võltsimise eest Lääne-Virumaal.

Enda kaitseks väitis Ojuland, et tema pole petnud, vaid Reformierakonnas manipuleeritakse massiliselt sisevalimiste tulemustega. Oma õiguse tõestamiseks esitas Ojuland 16 inimese nimed, kes polnud tema sõnul Reformierakonna liikmed ja kellel polnud seetõttu õigust valimistel osaleda.

Brückneri nime avastas sellest nimekirjast tema naine, kui ta TV3 uudiseid vaatas. TV3st öeldi Brücknerile, et nimekirja andis neile Ojuland. Brückner uuris seejärel asja erakonna peakontorist, kust talle kinnitati, et tal on kõik erakonnaliikme õigused olemas.

Segaduse põhjuseks võib olla see, et ta muutis hiljuti oma nime, kuigi ka uue nimega on ta äriregistrist leitav. Lisaks pole muutunud ta isikukood, mis on isiku tuvastamise aluseks.

„Mul on väga kahju, et ma valisin just Kristiina Ojulandi. Olen väga pettunud,“ lausus Brückner, kelle sõnul annab taolisele nimekirjale kaalu just see, et sellega tuli välja tuntud inimene.

Brückner elab Lääne-Virumaal, kus Ojuland oli ka piirkonna juht. Ojulandiga ta isiklikult kokku ei puutunud, sai vaid meile. „Paistab, et kui inimene tunneb, et võim on nii tähtis, on ta valmis üle laipade minema. Juhtunu näitab, kui õhuke on meie demokraatia,“ kommenteeris Brückner olukorda.

Küll aga puutus ta kokku pettuse toimepaneku üles tunnistanud Lääne-Virumaa arendusjuht Taimi Samblikuga, kes jättis talle väga meeldiva ja kompetentse mulje.