Esimese video peal on näha, kuidas sõdurid kuulsa hiti "Gangnam Style" saatel ennast tagumike ja käte peal mööda lume veavad ning laulu järgi tantsu vihuvad. Kuigi ajateenijatel endal tundub lõbus olevat, siis paistab selline organiseeritud teguviis siiski kahtlasena.

Teise videokeskkonnas leviva klipi pealt on aga näha, kuidas vene keelt kõnelevad sõdurid ootavad ühe kaasvõitleja karamus asuvasse tuppa sisenemist. Kui oodatav sõdur on tuppa sisenenud ning näib hakkavat prügikotti vahetama, loobivad ligi kümmekond sõdurit teda ning ka teisi ruumis viibijaid prahiga. Video lõpus on näha aga, et ajateenijate hoog raugeb ning tuppa näib sisenevat ohvitser, kuna hüütakse üheskoos "valvel!".

Pärides juhtunu kohta aru ka kaitseväelt, vastas mereväebaasi ülem kaptenmajor Tarmo Sepp, et videotes nähtu ei näita määrustikuväliseid suhteid, küll aga on tegemist kaitseväelasele sobimatu ja väesoas lubamatu käitumisega.

"Videotes esinevad teenistusest vabal ajal mitu kuud teenistuses olnud ajateenijad, kes praeguseks on kaitseväest lahkunud. Pealtnägijate sõnul esinesid nad vabatahtlikult," ütles Sepp Delfile nn "Gangnam Style`i" videot kommenteerides.

Mereväebaasi ülem lisas ka, et ajateenijaid on täisealised inimesed, kellest enamikku ei pea üldiselt teenistusest vabal ajal valvama.

"Kahjuks näitab video, et mõnede puhul on järelvalve ja korralekutsumine siiski vajalik," tõdes Sepp viidates videole, kus loobiti üksteist prahiga.

Praegu vastutab Sepa sõnul teenistusvälisel ajal korra eest mereväebaasis mereväe operatiivkorrapidaja, kasarmus peaks aga korda järgima korrapidaja abi.

Hea lugeja, kui tead videodel toimuvast rohkem kui meie, siis jaga oma infot Delfiga kommentaarides.