Nimelt hukkus eile kella kella 7.50 paiku Tallinna-Narva maanteel Kuusalu vallas liiklusõnnetuses jalgrattaga sõitnud 52-aastane naine. Tänaseks on selgunud, et naise surnuks sõitnud 28-aastane mees oli BMW autoroolis joobes ja tal puudus ka juhiluba.

Facebookis levivas postituses väidab üks kodanik, et seesama BMW juht tahtis ka talle paremalt poolt autole sisse sõita, kuid kodanik suutis pidurdada ja signaali anda.

"Ise kiirustasin tööle ja helistasin siis kell 7.35 politseisse selle mõttega, et see hull kedagi surnuks ei sõidaks. Aga läks ikkagi halvasti," kirjutab kodanik ja küsib, et miks politsei varem ei reageerinud.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich ütles Delfile, et tõepoolest said nad natukene enne õnnetust teate korrarikkujast, aga kuna tegu oli maanteega, kuhu politseil läks maksimaalselt kümmekond minutit sündmuskohale jõudmiseks, siis kahjuks oli selleks ajaks juba õnnetus juhtunud.

"Ajavahe oli vast kõige rohkem 9-10 minutit ja tegemist oli maanteega, kus on korrarikkujate liikumise tõttu nende asukohta mõnevõrra keerulisem kindlaks teha," ütles Uldrich Delfile.

Politsei esindaja lisas, et korravalvurid reageerivad alati väljakutsele koheselt ja nii kiiresti, kui võimalik. "Kahjuks eeldatakse, et meil on politseinik iga kilomeetri peale välja panna. Paraku nii see ei ole," ütles Uldrich.

Õnnetus toimus eile hommikul kella 7.50 ajal Harjumaal Kuusalu vallas Tallinn-Narva maantee 39. kilomeetril.

Sõiduauto BMW 316i, mida juhtis vastava kategooria juhtimisõigust mitte omav alkoholi tarvitanud 28-aastane Aleksander, sõitis vastu teepiiret ja seejärel tagant otsa jalgrattaga sõitnud 52-aastasele Tiiale, kes hukkus sündmuskohal.

Õnnetuspaigas tehtud fotodelt oli ka näha, et BMW tagaistmel on poolik viinapudel.