Nädalaid enne häälteskandaali algust, 13. mai õhtu seisuga oli Reformierakonnal 13 372 liiget. Täna kella 13 seisuga, kui häälteskandaal on väldanud ligi kaks nädalat, on äriregistris erakonna nimekirjas vaid 13 194 inimese nimed. Seega on ligi kuu ajaga äriregistrist kustutatud 178 inimese nimed.

Siinkohal tuleb ka ära märkida, et nendest 178 inimese seas on ka üheksa surnud inimest, kelle nimed registrite ja infosüsteemide keskus eile kõrvaldas, kuna vea tõttu olid need jäänud nimekirja. Lisaks on ilmselt nende lahkunute sisse juba arvatud ka erakonnas välja arvatud Kristiina Ojuland ning häälteskandaalis pettused üles tunnistanud arendusjuhid Taimi Samblik ja Ott Kukk.

Küsides kommentaari Reformierakonna liikmete arvu vähenemise kohta, näitas erakonna peasekretär järjekordselt näpuga Kristiina Ojulandi suunas ning lubas, et tehakse kõik endast olenev, et tekitatud kahju heastada.

"Mul on kahju, et Kristiina Ojulandi ja ta kaaslaste pettuste tõttu on tervele erakonnale heidetud halba varju. Teeme kõik endast oleneva, et nende inimeste poolt tehtud kahju heastada," teatas Kukk Delfile.

Teatavasti lahvatas Reformierakonna häälteskandaal 30. mail, kui Eesti Ekspress avaldas loo sellest, et erakonna juhatuse valimistel võltsiti e-hääli. Skandaali käigus on avastatud pettuseid nii Lääne-Virumaal, Võrumaal kui ka Viljandimaal. Kokku arvatakse olevat üle 70 võltsitud hääle.