Erakorralise meditsiini osakonna juhataja Kristiina Põllu sõnul on traumadega pöördumise põhjuseks peamiselt kõikvõimalikud sporditraumad – jooksmisel, pallimängudes, jalgrattaga sõites saadud vigastused.

Põld täpsustas, et ainuke päev, mil traumadega pöördujate arv ei ületanud keskmist 55 pöördujat päevas, oli kolmapäev, kui traumade tõttu külastas EMO 54 patsienti.

Põllu sõnul oli neil tervikuna väga raske töönädal. "Pöördumisi oli 91 võrra rohkem kui nädala varem ning keskmine visiitide arv nädalas ületas tavapärast keskmist, küündides 230 patsiendini ööpäevas."

Haigla kodulehekülje andmetele pöördus erakorralise meditsiini osakonda (EMO) möödunud nädala esmaspäevast kuni täna hommikuni kokku 1614 patsienti, kellest 274 ehk 16,9 protsenti vajasid edasist haiglaravi.

Kiirabiga haiglasse toodute arv oli 379 ehk 23,5 protsenti kõigist pöördumistest ning intensiivravisaalis vajas abi 41 patsienti.

Erakorralise meditsiini osakonda pöördujatel palub PERH arvestada, et kriitilises seisundis haigeid teenindatakse väljaspool üldjärjekorda ning kergemas seisundis haigete ootejärjekorrad võivad seetõttu pikeneda.