Keeleinspektsiooni juhi Ilmar Tomuski allkirjaga dokumendis Kesklinna vanemale Mihhail Korbile seisab, et inspektsioon sai 3. juunil kaebuse selle kohta, et vanalinna päevade raames Tammsaare pargis toimuval laadal on Valgevene müügikioskite sildid ja hinnalipikud ainult venekeelsed ning müüjad ei valda eesti keelt.

Samal päeval kaebust kontrollides tuvastas inspektsioon, et kaebus on põhjendatud, sest ainult ühe müügikoha silt on eestikeelne: Valgevene lina. Kogu muu teave oli vaid venekeelne ning venekeelne oli ka teenindamine. See on vastuolus keeleseaduses sätestatud teabekeele eestikeelsuse nõudega.

„Palun teavitada avalike ürituste korraldajaid, et ürituste avalik teave ja teenindamine peab olema eestikeelne. Vajadusel võib eestikeelsele teabele lisada tõlke võõrkeelde,“ seisab keeleinspektsiooni kirjas Kesklinna valitsusele.

Kesklinna valitsusest öeldi Delfile, et tegemist oli linna külalistega Valgevenest ja Leedust, kes müüsid XXXII Tallinna Vanalinna Päevade raames oma kaupa Tammsaare pargis.

Linnaosa valitsus leidis, et tegemist ei olnud rikkumisega.