„Kokku käib täna kontroll vähemalt 11 sisevalimistel osalenu osas, teostame samasugust kontrolli nagu teistes maakondades. Täna oleme avastanud neli rikkumist, kus arendusjuht on hääletanud teiste inimeste eest. Veel vajavad täiendavat kontrolli meie hinnagul veel seitsme hääletaja andmed ja tahe. Nii arendusjuht kui maakonna juht on olnud koostöövalmid ja andnud aega viitmata oma esialgsed selgitused,“ ütles Väino Linde Reformierakonna pressiteate kohaselt.

„Vabandan oma erakonnakaaslaste ees, et sedasi käitusin. Vedasin alt oma tööandjat ja oma maakonda. Kui üldse püüda selgitada, siis oli selleks lihtsalt inimlik ajapuudus. Maakonnas oli meililistides juttu, et püüame ikka ise olla ka tublid ja võimalikult paljud inimesed hääletama saada. Nägin, et see ei õnnestu ja püüdsin nii oma tööd kiiremini teha. See oli viga ja mul on väga kahju. Annan kõik vajalikud andmed erakonna töörühmale ja loodan, et minu siiras vabandust võetakse arvesse. Kinnitan ka avalikult, et seda ei palunud mul teha ei minu tööandja ega nõudnud ükski kandidaat," lausus Viljandimaa maakonnaorganisatsiooni arendusjuht Ott Kukk.

„Viljandimaa pettused on paha üllatus. Oleme alati tahtnud suuruselt teise maakonnaorganisatsioonina olla eeskujuks teistele maakondadele oma ühtsuse ja arengu osas. Halb tunne on, sest pole juhatusse kandideerimist kunagi nii tõsiselt võtnud. Kavatseme selgeks teha, mis ja kuidas on juhtunud ja anname sellest ka avalikult teada,“ ütles Viljandimaa maakonnaorganisatsioni esimees Kalle Jents.