„Kindlasti ei ole see Reformierakonna huvides, et Ojuland erakonnast lahkuks. Ta on küllalt palju hääli erakonnale toonud, kuid ega meil palju valikuid ei ole. Kui inimene on selgelt seotud teiste isikuste identiteedi kasutamisega omakasupüüdlikel eesmärkidel, siis sellise inimese koht ei ole Reformierakonnas,“ sõnas Ansip Delfile.

Ojuland kuulus ka erakonna juhatusse, kuid arusaadavalt peab ta nüüd ka sellelt positsioonilt lahkuma. „Kui keegi langeb juhatuse liikmete hulgast välja, siis juhatus jätkab ilma uue juhatuse liikme lisandumiseta ja see tähendab, et Reformierakonna juhatus jätkab 14 liikmelisena ja 15 liikmeliseks ta ei saa,“ rääkis Ansip.

Reformierakonna aukohus tegi erakonna juhatusele ettepaneku Kristiina Ojuland ja Taimi Samblik, kes olid seotud valimispettusega erakonna juhatuse valimistel, erakonnast välja arvata.

Aukohus märgib, et nii Sambliku kui Ojulandi puhul on nende seotus hääletamisega teiste isikute eest erakonna juhatuse valimistel tõendatud.

Kristiina Ojuland tasus 39 isiku eest liikmemaksu, mis andis neile õiguse osaleda sisevalimistel. Samuti on ta pikka aega (alates aastast 2007) olnud Lääne-Virumaa maakonnaorganisatsiooni esimees. Taimi Samblik tunnistas aukohtule teiste isikute eest hääletamist, kinnitades, et tegi seda Kristiina Ojulandi korraldusel.