Nimelt on elektri põhivõrk eraldatud Eesti Energiast ning sellega tegeleb Elering, mida juhib Taavi Veskimägi. Elektrit tarbijateni toovaid väiksemaid elektriliine ja muud sellega seonduvat omab aga Elektrilevi, mis on Eesti Energia üks tütarettevõte.

Riigikogu liige Lembit Kaljuvee uuris täna riigikogus Ansipilt, kas Elektrilevi ja Eleringi ühendamine võiks olla mõistlik.

Ansip vastas, et seda võimalust tuleb kaaluda. "Neid poolt ja vastuargumente on väga palju, see eeldaks väga põhjalikku debatti," lausus Ansip. Ta ei välistanud, et Elektrilevi ühendamine Eleringiga võiks anda teatud rahalist võitu, aga ta ei julgenud kinnitada, et nii ka kindlasti läheb. "Liitmised ja lahutamised eeldavad väga põhjalikku eeltööd," lausus Ansip.

Elektrilevi ära võtmist Eesti Energialt on toetanud ka Reformierakonna riigikogu liige Kaja Kallas. Kallas soovitas seda seetõttu, et Eesti Energia on laenanud raha oma riskantsete välisinvesteeringute rahastamiseks, pannes laenuandjatele panti sissetuleku Elektrilevist. Elektrilevile maksavad raha omakorda kõik Eesti elektritarbijad.