Tallinna munitsipaalpolitsei ameti avalike suhete peaspetsialist Meeli Hunt tõi kaks värsket näidet, kus omaniku käest lahti pääsenud koer ründab teist looma või inimest.

"4. aprillil jalutas inimene Tallinnas Haabersti linnaosas oma väga kalli, umbes 1500 eurot maksnud tõukoeraga nõuetekohaselt jalutusrihmaga. Ootamatult tungis lemmikloomale kallale suur koer," kirjeldas Hunt esimest juhtumit.

Rünnanud koera peremees väitis, et oli hetkeks asunud kingapaela sõlmima. Seda hetke kasutanud suur koer ründaski pisikest chihuahuat.

Kiire ja käratu lõpp
Ekspertiis ei tuvastanud väliseid vigastusi, aga loomakese elu lõpp saabus kopsude töö lakkamise tagajärjel.

Kannatanu kirjelduse järgi olevat suur loom pisemat rünnanud, nagu oleks püüdnud jänest. Lõpp oli kiire ja ilma igasuguse kärata.

Suur koer ei olnud rihma otsas, nagu seadus ette näeb.

"Kuna inimene kahetses ja ütles, et on töötu, siis tehti talle kiirmenetluse korras 280 euro suurune trahv. Hukkunud koera omanik aga lubas kindlalt kohtusse pöörduda," lausus mupo avalike suhete peaspetsialist.

Teine juhtum oli, kus koer pääses territooriumilt lahti ja ründas inimest selja tagant, puredes tal läbi mõlemad reied.

"Kannatanu haavad läksid mädanema, ta oli päris suures stressis ning lubas pöörduda kohtusse. Tulemust kahjuks ei tea," lisas Hunt.