22. mail 2012 tunnistas Meikar ajalehe Postimees veergudel üles, et ta annetas aastatel 2009-2010 Reformierakonnale 115 000 krooni, mis polnud tema oma ja mille päritolu ta ei teadnud. Meikari sõnul palus tal raha oma nime all annetada Reformierakonna tollane peasekretär Kristen Michal ja raha andis talle sularahas üle tollane Reformierakonna kontori töötaja Kalev Lillo.

Seoses Reformierakonna sisevalimiste võltsimise kahtlusega erakonnast väljaviskamise ohuga silmitisi seisev Ojuland teatas, et usub Meikarit. "Ma ei kahtle Silveri sõnades," lausus Ojuland.

Meikari juhtum näitas Ojulandi sõnul ka seda, et Reformierakonnast on väga lihtne inimest välja visata. Nimelt lausus peaminister Andrus Ansip, et tema hinnangul pole sisevalimiste võltsija koht Reformierakonnas. Täna viitas Ansip väga konkreetselt, et võltsimise taga võib olla Ojuland.

Meikar visati Reformierakonnast välja möödunud aasta 24. oktoobril. Sellele järgnes rida meeleavaldusi ja detsembris astus 2011. aastal justiitsministriks saanud Kristen Michal tagasi.