Kohus karistas Juhot (26) viie aasta, viie kuu ja 15 päeva pikkuse ning Jonnet (27) ja Esat (27) viieaastase vangistusega, millest nad peavad vanglas kohe ära kandma kuus kuud, kirjutab ERR Uudised.

Karistuse ülejäänud osa mõistis kohus meestele tingimisi viieaastase katseajaga. Ühtlasi määras kohus mehed pärast siin karistuse kandmist väljasaatmisele ja pani neile keelu siia viie aasta jooksul tagasi tulla.

Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna narkotalitus tuvastas, et 15. jaanuaril saabusid Tallinnasse Juhole postipakid, mille mees oli eelnevalt Soomes olles Hispaaniast interneti kaudu tellinud. Postipakid sisaldasid suures koguses erinevaid sünteetilisi narkootikume ja ravimeid: metülooni, mis on koostiselt ecstasyle sarnanev sünteetiline narkootikum, samuti erinevaid sünteetilisi kanepeid, amfetamiinile sarnanevat PFA-d ning psilatsetiini.

Pärast seda, kui Juho sai teate, et postipakid on Hispaaniast saabunud, sõitis ta koos Jonne ja Esaga Soomest Tallinnasse, et internetist tellitud narkootikumid kätte saada ja need seejärel Soome edasi toimetada.