SDE Tallinna piirkonna aseesimees Belobrovtsev ütles Delfile, et võib tunnustada IRL-i, et ta sai lõpuks Tallinna linnapeakandidaadi ülesleidmisega hakkama. IRL võiks siin olla eeskujuks Reformierakonnale, kes jätkuvalt ei suuda nimetada Tallinna valimisnimekirja esinumbrit, lisas ta.

"Samas näitas IRL Eerik-Niiles Krossi Pärnust pealinna ületoomisega ka oma päris lühikest pinki ja seda, et Tallinnast ei suudetud väärilist kandidaati leida. Erinevad uuringud näitavad ka seda, et toetus IRL-ile on pealinnas viimaste aastate jooksul drastiliselt kokku vajunud - seega tuleb erakonnal kõvasti pingutada valimiskünnise ületamise ja linnavolikokku saamise nimel," ütles Belobrovtsev.

"Kui Kross räägib riigi ja pealinna vastasseisust, auklikest teedest või eurotoetuste Tallinnast välja viimisest, siis peaks ta aru saama, et paljuski on selline olukord tekkinud just tänu poliitikale, mida IRLi ja Reformiarekonna koalitsioon on riigis ajanud. See poliitika on suuresti rajatud riigi ja pealinna võimude vastandamisele, mistõttu kannatavad aga eelkõige Tallinna elanikud ja külalised. Loomulikult on vastasseis kahetsusväärne ja peab võimalikult kiiresti lõppema,“ kommenteeris Belobrovtsev Krossi asumist pealinna meerikandidaadiks