Kuna Kuninga 11 ja 13 hooned asuvad kõrvuti, siis pritsiti vett, et takistada tule levikut kõrvalmajja.

"Päästjad lasevad joatorudest teisele majale vett peale, et kahe maja vahelist ala jahutada. Kuninga 11 majas on temperatuur nii kõrge, et sellest võib süttida ka kõrvalmaja," rääkis päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink Delfile täna pärastlõunal.

Kella 15 paiku oli teada, et põleng sai alguse hoone keldris asuva pubi fritüüris süttinud õlist, kust levis ventilatsiooni kaudu pööningule.

"Tulekahju on päris tõsine, katuselt tuleb palju suitsu ja on näha ka leeki. Politsei on hetkel Kuninga tänava sulgenud ohtuskaalutlustel. Firmad, kellel on siin vara, evakueerivad hoonest hetkel asju," selgitas Trink.

Kuna Kuninga 11 hoone alumisel korrusel asub Viies Villem pubi, olid inimesed seal just lõunat söömas. "Nemad evakueeriti hoonest," lisas Trink.

Kohal oli kümme tuletõrjemasinat, lisaks Pärnu komandodele ka Vändra, Tõstamaa, Pärnu-Jaagupi omad, ka Türi ja Lihula päästjad ning redel Tallinnast.

Kell 15.45 andis pressiesindaja teada, et kustutustööd jätkuvad täie hooga ning temperatuur on majas väga kõrge. "Katus avati selle pärast, et saaks töid jätkata ja kuumus välja lasta. Kõige olulisem on kaitsta kõrval asuvat maja Kuninga 13," rääkis Trink.

"Tulekahju liigub ülevalt allapoole ning Kuninga 11 katuse all asunud eluruumid on hävinud," lisas Trink.

Tulekahjuga seoses anti meedikute hoole alla fritüüriga tegelenud inimene, tema tervislik seisund on hea.

Tulekahju saadi kontrolli alla kella 19.30, kuid lõplikud kustutustööd kestsid veel hiliste õhtutundideni.

Lääne päästekeskuse juht Ivar Kaldasaun rääkis, et paari minutiga kohale saabunud päästjad selgitasid välja, et tulekahju oli selleks ajaks jõudnud levida maja pööningule ja räästakastidesse. Esmalt otsustati asuda tule leviku eest kaitsma kõrvalhooneid.

„Päästetööd muutis raskeks asjaolu, et kahe kõrvuti paikneva hoone vahe oli vaid pool meetrit, samuti puudus hoonetel tulemüür,“ selgitas Kaldasaun. Päästekeskuse juht lisas, et põlenud majal on valtsplekist luukideta katus, mistõttu oli katuse kaudu hoone kustutamine redelautota võimatu. Pärnu päästekomando redelautot ei olnud tehnilise rikke tõttu võimalik kasutada.

Tallinna Kesklinna päästekomando redelauto saabus sündmuskohale kella 14 paiku ning päästjad alustasid redelilt katusekonstruktsioonide avamist ning nende kaudu kustutustöid pööningukorrusel.

Sel hetkel lõpetasid päästjad kustutamise majas sees, sest vahelaed olid kuumuse tõttu tugevalt kannatada saanud ning hoones viibimine muutus varinguvõimaluse tõttu ohtlikuks.

Päästjad hoidsid ära suurema tule leviku kõrvalasunud Kuninga 13 hoonele, mille pööningukorrus sai väiksemaid kuumakahjustusi ja suuremas ulatuses veekahjusid.

Kuna päästetööd kestsid mitmeid tunde, kutsuti kohale uus vahetus päästjaid, kes seni töötanud mehed enne kella 19 puhkama saatsid.

Politsei sulges päästetööde ajaks ohutuskaalutlustel ümberkaudsed tänavad.