Pikka aega Valga politseijaoskonda juhtinud Tõnu Kürsa asub tööle Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juhi ametikohale, kus tema ülesandeks on kogu Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetöö korraldamine.

Seoses nende muutustega vahetuvad kahe korrakaitsebüroo talituse juhid. Senine arestimaja juht Helmer Hallik viiakse üle piirkondliku politseitöö talituse juhiks, tema asemel hakkab arestimaja juhtima Tartu politseijaoskonna patrullteenistuse senine välijuht Aleksandr Naidis, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja.

Lõuna prefektuuri korrakaitsebüroo juhi Indrek Koemetsa sõnul on muudatuste eesmärk tugevdada liiklusjärelevalvetalituse juhtimist ning anda pikalt samal ametikohal töötanud juhtidele võimalus oma rikkalikke praktilise töö kogemusi rakendada uuel ametikohal.

"Me pole seadnud mingeid kindlaid kriteeriume, et mitu aastat ühel ametikohal töötamine nõuaks rotatsiooni, kuid korrakaitsebüroo juhina tunnetasin nende kaadrimuudatuste vajadust ja tegin oma meeskonna liikmetele ettepanekud uuel ametikohal tööleasumiseks," rääkis Koemets.

Tema sõnul on aastatepikkune kogemus näidanud, et tegu on nutikate ja andekate politseiametnikega ning olen veendunud, et korrakaitsealase politseitöö eestvedamine nende juhtide poolt Lõuna-Eesti inimeste turvatunde kindlustamiseks paraneb tasasel, aga kindlal moel.