Opositsiooni esindajad Madis Kübar, Toivo Jürgenson, Tarmo Kruusimäe, Urmas Mardi, Kalev Vapper, Reet Trei ja Anneli Entson leidsid, et Tallinn ei ole tänavaaukude lappimisega hakkama saanud ning suur osa tänavatest kvalifitseerub kuumaastikuks.

Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul võib Tallinna tänavate olukorraga rahule jääda, kuid ta möönis, et paremaks saaks tänavakatteid muuta küll kui selleks oleks rohkem raha.

Klandorf tõi välja põhjused, miks Tallinna tänavad lahunevad. Ristmikud kuluvad tema sõnul kiiremine, sest seal on erinevad jõud kui autod hakkavad liikuma. Teine põhjus on muutlikud ilmastikutingimused, kolmas soolamise mõju ja neljas põhjus on naelkummide kasutamine.

Klandorf viitas Soomes tehtud uuringule, kus on leidnud, et naelkumme keelata pole mõtet, aga nende kasutamise eest võiks küsida mingit maksu. Klandorf pani ette, et Tallinn võiks kehtestada kohaliku maksu, mida võetakse naelrehvide kasutamise eest. Terves riigis naelrehvide kasutamise keelamist ei pidanud ta vajalikuks, kuid pealinna tänavad on tema hinnangul sedavõrd korras, et piisaks ka lamellrehvidest.

Klandorf võrdles Tallinna tänavaid särgiga. „Kui ostad poest särgi, siis ta on korras, aga kandmisel see kulub ning kui veel ei hoolda ka teda kõige paremini, siis kulub ta ka kiiremini,“ näitlikustas Klandorf volikogus. „Sama moodi on meil teedega, nad paraku kuluvad.“

Sellele, et parandatud aukudega tänavad on mühklikud ja lohklikud, oli Klandorf nõus. „Löökaugu parandamisel tekkivad muhud ja kühmud on paratamatus, sest aukude parandamine on käsitöö,“ selgitas ta ja möönis, et tehnoloogia järgi peaks need külmaasfaldiga täidetud augud ära freesima ja uuesti suveseguga asfalteerima, kuid linnal lihtsalt ei ole selleks vahendeid.