Nisman uurib pommirünnakut, mis tappis 1994. aastal Buenos Airese juudikeskuses 85 inimest. Iraan on alati rünnakus osalemist eitanud, vahendab BBC News.

Kolmapäeval Buenos Aireses föderaalkohtunikule üle antud süüdistuses kordas aga Nisman taas väidet, et Iraan toetas pommirünnakut.

Lisaks sellele süüdistas ta Iraani ka kogu regiooni hõlmavas õelas vandenõus.

„Ma süüdistan seaduslikult Iraani mitmetesse Lõuna-Ameerika riikidesse infiltreerumises luurejaamade – teisisõnu spionaažibaaside – loomiseks, mille eesmärk on toime panna, julgustada ja toetada terrorirünnakuid nagu see, mis leidis aset Amia vastu,“ ütles Nisman, viidates juudikeskusele, mida rünnati ligi 20 aastat tagasi.

Nismani sõnul on Iraan sihikule võtnud sellised riigid nagu Brasiilia, Paraguay, Uruguay, Tšiili, Colombia, Guyana, Trinidad ja Tobago ning Suriname.

Nismani väitel koordineerib sisseimbumisoperatsiooni Iraani endine kultuuriatašee Buenos Aireses Mohsen Rabbani, keda Argentina Amia rünnakus süüdistab.

Veebruaris kiitis Argentina parlament heaks kokkuleppe Iraaniga rahvusvahelise tõekomisjoni moodustamiseks Amia rünnaku uurimiseks.

Argentina on andnud seoses pommirünnakuga välja mitmeid ordereid Iraani kodanike ja ühe Liibanoni kodaniku vahistamiseks.