41-aastane Faïd arreteeriti hotellis kella kolme ajal öösel kohaliku aja järgi koos 29-aastase kaasosalisega, kes on samuti varem politseile tuttav, teatas Prantsusmaa ajaleht Le Parisien The Locali vahendusel.

Siseministeeriumi pressiesindaja Pierre-Henri Brandet' sõnul vahistamisel vastupanu ei osutatud. „Tulevahetust ei olnud ja arreteerimine toimus heades tingimustes,“ ütles Brandet kolmapäeval raadiojaamale Europe 1.

Alžeeria päritolu Pariisi Creil' eeslinnas 1972. aastal sündinud elukutseline kurjategija oli kurikuulus juba enne rahaveoauto röövimise eest vangi mõistmist.

Viimati ootas ta kohtuprotsessi kaasosaluse eest naispolitseinik Aurélie Fouquet' mõrvas kolm aastat tagasi. Faïdi ootas potentsiaalselt eluaegne vanglakaristus.

Faïd põgenes aga 13. aprillil sensatsiooniliselt Sequedini vanglast, haarates külalisteruumis kotist relva ja võttes neli valvurit pantvangi.

Salvrätikarbi abil, mis sisaldas lõhkeainet, lasi Faïd õhku neli ust ja jõudis parklasse, kus vabastas neli pantvangi ja kadus.

Põgenemisel kasutatud auto leiti hiljem põlenuna Lille'i lähedalt maantee äärest.

Faïdi tabamiseks anti välja üleeuroopaline vahistamisorder.

Kaks päeva pärast põgenemist lisas ülemaailmne politseiorganisatsioon Interpol Faïdi oma punasesse nimekirja, teatades, et ta pole tagaotsitav mitte ainult arvatava osalemise eest 26-aastase naispolitseiniku tapmises, vaid ka seoses rahvussandarmeeria ohvitseri tapmiskatsega.