Tööpäeviti, nagu iga aasta suveperioodil valdaval osal bussiliinidest, samut kõikidel trammi- ja trolliliinidel, vähenevad veidi veomahud, ütles Tallinna transpordiameti juhataja asetäitja Tiit Siimon BNS-ile.

"Vähendatakse sõidukite arvu või vahetatakse suurema mahutavusega haagisbussid liigendbusside ning liigendbussid normaalbusside vastu," selgitas Siimon.

Samas suurendatakse Merivälja ning Muuga suunal suurema sõidunõudluse tõttu veomahtu. "1A bussiliinile lisatakse üks liigendbuss, liinidel 34A ja 49 asendatakse normaalbussid liigendbussidega", sõnas Siimon.

Laupäeviti ja pühapäeviti jäävad veomahud enamvähem samaks, kuid mõnel liinil asendatakse liigendbussid normaalbussidega. Pirita ja Muuga suunal lisatakse ka nädalavahetusel bussiliinile 1A täiendavalt üks liigendbuss ning liinidel 34A ja 49 asendatakse normaalbussid liigendbussidega.

Alates 1. septembrist, kui sõidunõudlus taas kasvab, toimub suurem sõiduplaanide muudatus, mis tähendab, et suurendatakse sõidukite arvu või asendatakse väiksemad bussid suuremate bussidega.