Tunnistan, et mina oleks sellise küsimuse ees tõsiselt puntras. Jätaks või valima minemata.

Olen alati viltu vaadanud neile, kes valimiste ajal oma nägemust Eesti tulevikust ei edasta. Nüüd on aga tekkinud selline peataoleku tunne, et ei oskagi kedagi valida.

Mis meie erakondadel vahet on? Kõigil on omad luukered kappides, erinevad vaid vanuselt ja kapi värvilt. 

Kui praegune valitsuskoalitsioon tuli aegadel ammustel võimule, siis tekitas head meelt Eesti majanduskasv. Tänagi võib leida õlalepatsutavaid artikleid, kus teatati, et taas kasvab. Tervelt 3,5 protsenti.

Miskipärast enam see silmi särama ei pane. Ehk pole nad enam nii sinised. Paratamatult paneb küsima, et kas sõna "majanduskasv" ka kuidagi valijate enamuseni jõuab? Valitsema peaks ju võimukandjad, kes esindavad enamuse huvisid. 

Kodaniku eelistused valima minnes peaks põhinema mitte erakonna nimel, vaid reaalsetel tegudel. Tee, mis tahad, mina täna või kohe praegu ei leia üheski erakonnas seda maiuspala, mis paneks käe nende taha plussmärki tegema.

Hea lugeja, kas sul on meeles, mille põhjal eelmine kord valisid? On sul meeles need lubadused, mille täitmist ootasid ja kas need ka reaalselt täitusid? Kaaskodanik, kas sina oskaks täna valida? Mina tunnistan ausalt, et täna ma ei oskaks...