16. mail andis omakorda Tartu linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Silver Kuusik üle 100 arupärimist abilinnapea Raimond Tammele Tartu teede olukorrast. Keskerakonna vastulöök läks küll natuke mööda, sest IRL on küll Tartu linnas võimu juures, aga abilinnapea Tamm kuulub Reformierakonda.

Kuusiku arupärimiste tekstid kopeerisid suures ulatuses IRLi liikmete Tallinnas esitatud arupärimiste tekste. Kuusik uuris, millal parandati X tänavas viimati auke, millal teostati X tänavas viimati kapitaalremont, millal on plaanis X tänava aukudega tegeleda ja millal on linnavalitsusel plaan ette võtta X tänaval kapitaalremont?

Nii IRLi liikmed kui Kuusik edastasid formaalselt oma arupärimistes anonüümseks jääda soovinud linnakodanike muresid.

Sel neljapäeval on Klandorfil kavas vastata IRLi küsimustele Tallinna tänavaaukude kohta. IRLi fraktsiooni esimees Toivo Jürgenson selgitas pressiteates, et arupärimine erinevate Tallinna tänavate kohta esitati eraldi, sest senine praktika on näidanud, et konkreetsete vastuste ja selgituste andmise asemel Tallinna linnavalitsus hämab.

Mis Tartu tänavaauke puudutab, siis ei salanudki Kuusik, et tema arupärimised on vastuseks arupärimistele Tallinna tänavaaukude kohta. "Järgnevad 100 arupärimist on teeaukude kohta ja põhjus, miks ma neid kõiki ette tahan lugeda, on selles, et lõpeks selline ülbe arrogantne käitumine, milles räägitakse nagu kahest eraldiseisvast Eestist, üks on Tallinn ja teine on muu Eesti. Ja tegelikult ka selles, et kuulujuttude järgi olla ka 2014. aasta teede lagunemise eelarve juba üsna otsakorral," selgitas Kuusik.

Tartu linnavolikogu esimees Mihhail Lotman oli arupärimise suhtes irooniline. "Ma hindan Tartu Keskerakonna agarust viskuda ambrasuuri ette Tallinna linnavalitsuse eest, mida te ka otseselt väljendasite. Samas ma pean tunnistama, et ma tahaks, et me siin arutaks ennekõike Tartu asju," lausus Lotman.

"Teiseks - me praegu astusime nagu uude ajastusse - kui enne Keskerakond oli tuntud oma anonüümsete kommentaaride poolest netis, siis nüüd me saime tutvuda uue žanriga: anonüümsed pahased või murelikud kodanikud. Kusjuures need arvatavasti on erinevad kodanikud, aga nad on kuidagi kloonitud, sest igaühel isegi sõnastus on täpipealt samasugune kui teine," lisas Lotman.