Häirekeskus sai teate tulekahjust kolmekorruselises puidust elumajas täna hommikul kell 10.50. Põlevast majast päästeti kaks inimest.

Päästjate kohale jõudes ulatusid leegid maja teise korruse aknast välja ja hoonest levis tihedat tulekahjusuitsu. Päästjad tõid korrus kõrgemalt, suitsu täis korterist, akende kaudu välja mehe ja naise, vahendas Põhja päästekeskuse kommunikatsioonijuht Sirle Matt.

Kolmas tulekahju ajal majas olnud inimene pääses iseseisvalt välja. Akende kaudu päästetud inimesed olid tulekahjusuitsu sisse hinganud ning nad viid tervise kontrollimiseks haiglasse.

Majas põles teisel korrusel asuv korter ning sealt levis tuli vahelagede kaudu pööningule ning tihe suits tungis kolmandal korrusel asunud korterisse.

Tulekahju tagajärjel hävis teise korruse korteri kahe toa sisustus. Tulekahjustusi said maja vahelaed, pööning ning tulekustutustööde käigus võeti katust lahti. Teistesse korteritesse tuli ei levinud, kuid pool majast sai kahjustada suitsust, kuumusest ning tulekustutusveest.

Tulekahju sai alguse teise korruse korterist, mis sai tules kõige rohkem kannatada. Täpsem tulekahju tekkepõhjus on väljaselgitamisel.

Kustutustöödega tegelesid Kesklinna, Lilleküla ja Pirita päästemeeskonnad. Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.

Köleri ja Faehlmanni tänavate ristmikust alates oli Köleri tänav mõnda aega liikluseks suletud, piiratud oli ka jalakäijate liikumine.