Pirita linnaosavanem ütles Delfile, et tegelikult ei oska ta avalikuks tulnud kapo salajastelt lindistustelt Parbuse ja Sepa kõneluste kohta suurt midagi kommenteerida. "See on nii vana asi ja ma ei lase end eriti nende arvamusest häirida," ütles Terik.

Terik lisas ka, et oma otsused on ta ikka ise teinud, kasutades võimalust targemate inimeste ja spetsialistidega konsulteerimist.

"Artiklis nimetatud inimesed nende hulka ei ole kuulunud," ütles Terik.

Eesti Ekspress kirjutas juba 2009. aasta juulis kapo pealtkuulatud kõnedest. Leht avaldas toona pealtkuulatud kõne, kus Ivo Parbus ja Elmar Sepp mõistatavad, kelle abiga sai linnavalitsusse tööle tähtis ametnik ja kas teda saaks käsutada kolmesõnaliste lausetega nagu tüüpilist parteisõdurit.

Postimees kirjutas eile, et 2008. aasta sügisel kuulas kaitsepolitsei pealt Tallinna linnavalitsuse ühes kabinetis toimuvat vestlust, mille käigus toonane abilinnapea Taavi Aasa nõunik Ivo Parbus ja keskerakonna rahaasjadega pealinnas tegelenud Elmar Sepp arutasid lahtise tekstiga, kuidas Tallinna võimumasinas asjad tegelikult käivad. Muuhulgas arutati ka Pirita linnaosavanema Tiit Teriku üle, kes ei pidavat olema päris "oma mees" ning keda olevat raske mõjutada.

Tallinna linnapea ning Keskerakonna juhi Edgar Savisaare arvates olid eile Postimehes avaldatud endiste linnaametnike Ivo Parbuse ja Elmar Sepa omavahelised jutuajamised aga suhteliselt lahjad.

Harju maakohus karistas mullu märtsi lõpus Parbust pististe võtmise eest reaalse vanglakaristusega, ühtlasi määras kohus osaliselt reaalsed vanglakaristused ka Parbusega kuritegelikku koostööd teinud kohtualustele ning kõik eraisikutest süüdistatavad peale Peeter Palusaare vahistati otse kohtusaalis.

Ivo Parbuse mõistis kohus süüdi enamustes pistisevõtmise episoodides ja määras talle kolmeaastase reaalse vanglakaristuse. Sellest pool aastat oli ta kohtueelsel ajal juba ära kandnud. Ivo Parbus mõisteti õigeks ühes kuriteoepisoodis ehk ajavahemikul 2008. aasta 23. maist kuni 4. detsembrini toimepandud OÜ Woody ja AS Järvevana esindajalt Tõnu Kortsult pistise saamisega nõustumises ja pistisena 15 000-kroonise AS-i Estravel kinketšeki saamises detailplaneeringute menetluse üle järelevalve teostamise eest.

Elmar Sepp jäi süüdi pistisevõtmisele kihutamises ja sellele kaasaaitamises ning sai kahe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse, millest kohe tuli ära kanda viis kuud ja ülejäänud kanda tingimisi nelja-aastase katseajaga. Samade paragrahvide järgi jäi süüdi ka praeguseks pankrotistunud sihtasutus Jüri Vilmsi Sihtkapital, millel tuleb tasuda 200 000 eurot.

Ülejäänud kohtualused mõistis kohus süüdi pistise andmises.