„Sa oled praegu Sollefteås ja sõidad ringi mööda Västernorrlandi, kas sul on sellises olukorras tõesti selleks aega?“ küsis ajaleht Aftonbladet ministrilt.

„Jah, sellises akuutses olukorras ei juhi valitsuse liige politseioperatsiooni, vaid see on politsei, kes peab seda tegema. On tähtis, et nad saavad seda rahus ja vaikuses teha,“ vastas Ullenhag.

Ullenhag kordas peaminister Fredrik Reinfeldti sõnu, mille järgi on tähtis näidata, et ühiskond ei aktsepteeri vägivalda.

„Politseinike kividega loopimine või autode põlema panemine on lubamatu. Mind häirib, et aeg-ajalt öeldakse, et need, kes kive loobivad või autosid süütavad, esindavad husbylasi. See ei ole nii. Husbylased tahavad turvalisust,“ ütles migratsiooniminister.

„See on piirkond, kus on vähe gümnaasiumiharidusega inimesi, seal on suur tööpuudus, eriti noorte hulgas. Kas piirkond on unarusse jäetud?“ küsis Aftonbladet.

„See on üks meie suurtest sotsiaalsetest väljakutsetest. Seda olen ma rääkinud juba paar aastat. Me pöörame suurt tähelepanu sellele, mida võime riigi poolt teha. Me kavatseme proovida uue alguse tsoone, see tähendab muuta odavamaks kõige probleemsematest piirkondadest inimeste palkamise. Me oleme tugevdanud politseid. Me jätkame panustamist koolidesse kõige probleemsemates piirkondades,“ vastas Ullenhag.

Kuidas peaks politsei ministri arvates tegutsema?

„Praeguses akuutses olukorras olen ma väga kindel, et politsei on kaasanud suure hulga ressursse. Tähtis sõnum on, et seaduslikku korda ei tohi kunagi ohtu seada. Need, kes loobivad kive või panevad autosid põlema tuleb vastutusele võtta,“ lausus Ullenhag.