Süüria teatas, et hävitas Iisraeli sõiduki, mis tema väitel ületas relvarahuliini ja sisenes Süüria vägede kontrollitud territooriumile, vahendab BBC News.

Süüria ja Iisrael on viimastel nädalatel korduvalt tulevahetust pidanud.

Iisraeli relvajõud teatasid, et vastasid täppistulega, kui nende sõiduk pihta sai.

Süüria armee avalduse järgi hävitati Iisraeli sõiduk koos kõigega, mis selle sees oli. Avalduses öeldakse, et sõidukit tulistati pärast seda, kui see oli ületanud relvarahuliini ning liikus Süüria mässuliste käes oleva Bir Ajami küla suunas.

Süüria president Bashar al-Assad on varem Iisraeli süüdistanud mässuliste abistamises, kuid mingeid tõendeid pole suutnud esitada.

Iisraeli okupeeritud Golani kõrgendikke on tabanud Süüria tuli, kuid keegi pole viga saanud. Aeg-ajalt on üle kontrolljoone toimunud sporaadiline tulevahetus.

Iisraeli on korraldanud Süürias ka väidetavalt kolm õhurünnakut, et takistada arenenud relvastuse tarnimist islamistlikule rühmitusele Hizbollah Liibanonis.

Süüria ja Iisrael on alates 1948. aastast ametlikult sõjaseisukorras, kuid piiril on viimastel aastatel olnud suhteliselt vaikne. Iisrael okupeeris Golani kõrgendikud 1967. aasta sõja käigus. 1981. aastal annekteeris Iisrael selle territooriumi, mida rahvusvaheliselt tunnustatud ei ole.