Presidendi korraldusega tehti föderaalabi kättesaadavaks Clevelandi, Lincolni, McClaini, Oklahoma ja Pottawatomie' maakondades kannatada saanud isikutele, teatas Valge Maja.

Abi võib endast kujutada toetust ajutise eluaseme muretsemiseks või kodu taastamiseks, madala intressiga laene kindlustamata kinnisvara kaotamise puhul ning muid programme, mille eesmärk on aidata eraisikutel ja ettevõtete omanikel katastroofi tagajärgedest üle saada.

Föderaalraha on kättesaadav ka osariigile ja selleks õigust omavatele kohalikele võimuorganitele ning teatud tulu mittetaotlevatele organisatsioonidele kulude jagamise alusel erakorralisteks töödeks Clevelandi, Lincolni, McClaini, Oklahoma ja Pottawatomie' maakondades.

Lisaks sellele on föderaalraha kulude jagamise põhimõttel kättesaadav ohtude ennetamise meetmete rakendamiseks kogu osariigi ulatuses.

USA sisejulgeolekuministeeriumi föderaalne eriolukordade agentuur FEMA nimetas Sandy Coachmani katastroofi tagajärgede likvideerimise operatsioonide föderaalse koordineerimise juhiks kannatada saanud piirkondades.