Avatud Eesti Fondi kutsel 20. ja 21. mail Tallinnas viibivad Euroopa vabaühenduste rahastajad arutlevad, kuidas korraldada fondide ja sihtasutuste tööd nii, et projektitoetuste andmine oleks tõhus, õiglane ja avatud. Ühtlasi vaetakse, kuidas tõsta projektitoetuse saajate, doonorite ja avalikkuse vastastikust mõistmist ja arutelude taset ning saada üksteiselt paremat tagasisidet, teatas Avatud Eesti Fond.

„Erasektor suudab kliendi soovidele reageerida väga tõhusalt. Ehk oleks ka avalikes huvides tegutsevate sihtasutuste töös vaja õppida, kuidas oma sihtrühma arvamust ja tagasisidet rohkem saada ning kuidas langetada õiglasem otsus, milliseid projekte rahastamisel eelistada,“ tõi Avatud Eesti Fondi kureeritava EMP toetuste Vabaühenduste Fondi koordinaator Maris Jõgeva näite.

Rahvusvaheline konverents „Growing accountable – conference on accountability and transparency in grant-giving“ toimub 20.–21. maini Tallinnas, eesmärgiga vahetada kodanikuühenduste rahastajate kogemusi ning aidata kaasa EMP/Norra toetuste programmide koordineerijate omavahelisele koostööle.

Koostöös Euroopa Mittetulundusõiguse Keskusega korraldataval konverentsil esinevad David Bonbright (Keystone Accountability,) ja Nilda Bullain (ICNL/ECNL, Washington, DC; Budapest). Külalisesinejate seas on veel Anja Osterhaus (Transparency International, Berliin), Hanna Surmatz (European Foundation Center, Brüssel) ja Boris Strečanský (Center for Philanthropy, Bratislava).

Homme kohtub konverentsi üks peaesinejaid, Nilda Bullain ka Eesti vabaühenduste esindajatega ning jagab kogemusi, kuidas tõsta vabaühenduste efektiivsust ja professionaalsust. Kohtumisel arutletakse, mida vastutavus ja avatus tähendavad, kelle ees on ühendused vastutavad ning milliseid meetodeid ja tööriistu võiks ja peaks kasutama oma organisatsiooni avatuse ja avaliku aruandluse tagamiseks.