Eestlaste armastus maasturite vastu on jätkuvalt suur. Lisaks olemasolevate maasturite rohkele liikumisele linnapildis näitab pidevat tõusutrendi ka uute džiipide ostmine.

Maastur on suuremat sorti, kõrge ning iga teekatte jaoks kohaldatud sõiduk, mille mootori töömaht ja võimsus on märksa suurem kui suuremal osal sõiduautodest.

Nende omaduste tõttu on liiklemine palju lihtsam ning mugavam. Näiteks Tallinna maasturiomanikud tunnevad linnas sõites ennast kindlasti palju mugavamalt kui tavaliste sõiduautode sohvrid.

Tänu löökaukudele ning pikale veninud kevadisele teeparandustele ongi džiibid oma populaarsust võitnud, kuna valitsevad teeolud lihtsalt ei jäta pealinna autojuhtidele muud valikut.

Maasturiga kaasnevad küll suured ülalpidamiskulud, kuid ka need peaks kompenseerima väiksem sõitmisest saadav närvikulu.

Paraku teeb kurvaks, et läbi selle kasvab linna saastatus ning roheline mõtteviis saab tugeva hoobi. Samas ei suudakski ma ennast või kedagi teist kujutleda kõikide nende jubedate aukude kiuste ostmas õrna elektriautot.