Koju saabunud kaitseväelasi tervitasid kaitseminister Urmas Reinsalu, kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras, Ühendkuningriigi suursaadik Christopher Bruce Holtby ja Ameerika Ühendriikide maaväe kaitseatašee kolonelleitnant Geoffrey Wright, teatas kaitseväe peastaap.

Ämari lennubaasis korraldatud vastuvõtutseremoonial andis kaitseminister Urmas Reinsalu NATO operatsioonilt naasnud kaitseväelastele üle Rahvusvahelistes sõjalistes operatsioonides osalenu medali.

Kaitseminister tänas Afganistanist naasnud kaitseväelasi tubli teenistuse eest ja nende lähedasi toetuse eest.
Kaitseminister meenutas oma kõnes 23. aprillil peetud veteranipäeva ning kinnitas, et Eesti rahvas on oma veteranide üle uhke.

Kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras andis kaitseväe teenetemärgi lahinguliste teenete eest jalaväekompanii Estcoy-15 kuuele kaitseväelasele, kaitseväe teeneteristi eeskujuliku teenistuse eest said kaks kaitseväelast.

Kaitseväe juhataja rõhutas, et eestlased on koos liitlastega panustanud Afganistani julgeolekusse kümme aastat ning saavutatud koostöövõimet tuleb hoida eeskätt rahvusvaheliste ja ühisõppuste abil.

Estcoy-15 alustas teenistust Afganistanis patrullbaasis Pimon, pärast viimase üle andmist kohalikele julgeolekujõududele veebruaris jätkasid eestlased opereerimist Camp Bastioni sõjaväebaasist.

Helmandi väekoondise operatiivkompaniina tegid eestlased 115 patrulli ja osalesid kümnel operatsioonil ning avastasid 40 peidikut, konfiskeerisid 16 relva ja 170 kilogrammi narkootikume. Üksust toetas Camp Bastionist rahvuslik logistiline toetuselement NSE-13.

2013. aasta sügiseni teenib Afganistanis Eesti kaitseväe viieteistkümnes kontingent, mille ülem on kolonelleitnant Arno Kruusmann. Eesti jalaväekompaniid Estcoy-16 juhib major Meelis Loik ja logistilist toetuselementi kapten Lauri Kriisa.