Avalikus pöördumises teatas Netanyahu, et Iisraeli valitsus "jätkab tegutsemist selle nimel, et tagada juudiriigi peamine huvi, milleks on selle kodanike turvalisus".

Iisraeli uudisteagentuuri Jerusalem Post andmetel tuli Netanyahu avaldusega välja kõigest loetud päevad pärast seda, kui Briti väljaanne Sunday Times teatas, et Süüria raketid on suunatud Tel Avivile, vastuseks Iisraeli mai algul korraldatud õhurünnakutele Bashar al-Assadi riigi territooriumil.

"Meie eesmärgiks on peatada Hezbollah' ja teiste terroristlike rühmituste relvastamine, nii suures mahus kui vähegi võimalik," kinnitas Netanyahu.

Mai algul korraldati Süüria sihtmärkidele mitu õhurünnakut

Iisrael alustas rünnakutega 3.mail, mil avati tuli Süüriast Liibanoni teel olnud relvasaadetise konvoi pihta.

Iisraeli valitsusallikate väitel oli tegemist Süüria diktaatori Bashar al-Assadi valitsuse raketisaadetisega rühmitusele Hezbollah (kasutatakse ka nimetust Hizbullah), mis on Damaskuse käepikendus Liibanonis. Süüria territooriumi ründamiseks kasutasid Iisraeli õhujõud Liibanoni õhuruumi, tungides sinna lausa 16 järjestikusel korral.

Kõigest mõni päev hiljem tabasid Iisraeli raketid ka Süüria pealinnas Damaskuses asuvat Jamrayah’ uurimiskeskust, mis arvatakse olevat seotud al-Assadi režiimi keemiarelvade programmi väljatöötamisega. Iisraeli ametlike allikate järgi oli selle rünnaku eesmärgiks hävitada Hizbullah’le määratud relvasaadetis, mitte otseselt uurimisasutus ise.

Ametlikult ei ole aga Iisraeli valitsus siiani ühtegi rünnakut kinnitanud.