Eurosaadik Indrek Tarand ütles Delfile, et loomulikult ei ole tema seisukoht peibutuspartide osas muutunud. "Seega korralik Euroopa parlamendi liige ei kandideeri munitsipaalvalimistel," ütles ta.

Aga nende valimiste tulemus määrab ka linnavalitsuse moodustaja jne, lisas Tarand. "Usun endiselt, et lahtiparteistatud omavalitsus oleks etem kui meie nomenklatuurne süsteem, aga selle muutmiseks on tarvis riigikogus vastu võtta seadusemuudatusi, mida rahvakogu omal leebel ja kergelt kohitsetud kombel on esitanud.

Tarand lisas, et tema seisukohad kohalike valimiste asjus on mustvalgelt kirjas peagi Tartu VIKi poolt välja antavas üllitises.

IRLi ja üldse praeguses poliitikas pettunute najal moodustatud VIKi liikmed on teinud eurosaadik Indrek Tarandile ettepaneku olla nende linnapeakandidaat Talllinnas.

"Meie valimisliit soovib, et linnajuht valitakse konkursiga, linnaametid ja linnaosad depolitiseeritakse, poliitiline kese läheb volikogusse ja volikogu esimehest saab linnapea. Siin tuleb loomulikult mõelda üleminekuperioodile. Kui meie esinumber saabki linnapeaks, siis valmistab ta aasta-kahega ette uue mudeli," lisas Delfile VIKi Tallinna piirkonna juht Karli Lambot.

Valimisliit Vaba Tallinna Kodanik otsustab linnapeakandidaadi augusti lõpuks.