Elevandi peksmise kohta on politseile avaldus esitatud. Tunnistajate sõnul peksis dresseerija elevanti jalaga, kuna loom ei täitnud käske.

"Elevant liikus teda uudistama tulnud inimeste poole ning liigutas peaga aiaposte, mida dresseerija parajasti sättis. Selle peale hakkas mees elevandi peale röökima ning lõi teda täiest jõust jalaga," sõnas üks juhtumist šokeeritud pealtnägija. Politseile ning veterinaar- ja toiduametile on esitatud veel viie inimese samasisulised pöördumised.

Meeleavaldusega soovib liikumine Loomade Nimel edastada sõnumi, et loomade vangistamine inimeste meelelahutuseks ei ole õigustatud.

"Mitmed riigid on loomade kasutamise tsirkustes keelustanud, kuna jõhker dressuur ning liigile mitteomased tingimused kaaluvad üles meelelahutuse, millega loomatsirkuste olemasolu õigustatakse," sõnas liikumise Loomade Nimel esindaja Kristina Mering.

Selline keeld kehtib Austrias, Sloveenias, Brasiilias, Costa Ricas, Soomes, Indias, Singapuris ja Rootsis ning osaliselt Argentiinas, Austraalias, Kanadas, Kolumbias ja Kreekas.

"Elevandi peksmisjuhtumiga sai tsirkus avalikult halba tähelepanu ning näitas oma tegelikku palet, mida etenduste külastajad paraku ei näe. Ka ilma selle juhtumita oleks põhjust meeleavalduseks, kuna loomi kasutavad rändtsirkused on ajast ja arust ning sealne loomade väärkohtlemine tuleb lõpetada," lisas Mering.

Meeleavaldus kestab tund aega, kogunetakse Lasnamäe Centrumi juurde.

Loomade Nimel on eesti loomaõiguslaste liikumine, mille tegevus sai alguse 2006. aastal. Aastate jooksul on liikumine korraldanud erinevaid üritusi eemärgiga teavitada avalikkust loomade olukorrast meie ühiskonnas.