17. mai, rahvusvaheline homo-ja transfoobia vastu võitlemise päev ehk IDAHO on mõeldud tõstmaks inimeste teadlikust lesbide, geide, biseksuaalide ja transvestiitide inimõigustest, vahendas saatkond oma teates.

USA suursaadiku Jeffrey D. Levine`i sõnul on lipu heiskamine heatahtlik märk saatkonna toetusest LGBT (lesbid, geid, biseksuaalid, transvestiidid - toim.) kogukonnale nende võitluses inimõiguste eest.

Suursaadik lisas, et viimasel ajal on kogukond suutnud teha märkimisväärseid samme panemaks maailma mõistma, et seksuaalne orientatsioon ei ole inimese enda valik ega poliitiline avaldus ning et isiklikud eelarvamused ei tohiks saada takistuseks sellistele inimestele võrdsete õiguste kehtestamisel. "IDAHO on päev, mis tähistab aktsepteerimist," ütles Levine.

Sellel aastal tähistab IDAHO-d ligi 90 riiki ning Eestis peab LGBT kogukond samuti üritusi Tallinnas ja Tartus. Näiteks algab kell 14 Tallinnas panelldiskussioon samasooliste kooselu seadustamise eelnõu üle, mille avab samuti suursaadik Levine.