Piraadipartei liikme Meelis Kaldalu Delfis avaldatud väljaütlemiste kohaselt on ta toime pannud kuriteo. Eeldusel, et Kaldalu väljaütlemised on tõesed, distantseerib Piraadipartei end Kaldalu tegevusest ja palub kõnealuse arvuti riigikogule tagastada.

Kui Kaldalu on enda arvates Piraadipartei agendat teostades tõepoolest toime pannud kuriteo, siis pole see mingil viisil aktsepteeritav. "Kuna Kaldalu ise pole meie valduses olevate kontaktandmete
vahendusel kättesaadav, siis oleme esitanud ajakirjanduses toodud väidete kontrollimiseks teabenõude politseile ja kui asjaolud leiavad kinnitust, siis viskame Kaldalu välja," teatas partei juhatuse liige Märt Põder.

Piraadipartei ei ole küll rahul Eesti e-hääletuse korraldusega, ent peab Kaldalu väidetavat tegevust täiesti lubamatuks. "Oleme seisukohal, et e-hääletust saab viia kooskõlla demokraatlikele valimistele esitatavate nõudmistega ja selle nimel tuleb teha koostööd meie kohaliku vabakonna ja erakondadega ning e-demokraatia teemade eest kõnelevate välisorganisatsioonide ja rahvusvaheliste ekspertgruppidega."