Kalbina sõnul panid Delfi esitatud küsimused teda põhjalikumalt mõtlema sellele, kuidas kaitsta töötajaid anonüümsete kasutajate ründamiskatsete eest ning samas võimaldades vajadusel linnavalitsuse töötajatel jagada internetikeskkonnas õiget informatsiooni.

"Olen kaalunud kõik "poolt" ja "vastu" argumente ning otsustanud, et teen enda tööandjale ettepaneku luua Facebookis konto, mille kaudu oleks töötajatel võimalik Delfis kommenteerida avalikult. Facebooki kaudu identifitseeritav kasutaja annaks lugejatele veendumuse, et kommenteerija on linnavalitsuse töötaja, kes valdab teemat ja puutub sellega tööalaselt kokku, seega oskab anda asjakohast ja põhjalikku informatsiooni," ütles Kalbina Delfile.

Ühise konto loomine võimaldab Kalbina sõnul koondada linnavalitsuse töötajaid ühte kasutaja taha, tänu millele saavad linnavalitsuse töötajad vastavalt oma töökohale võtta sõna enda pädevuses olevatel teemadel.

"Samas annab selline lahendus ka töötajatele turvatunde, et neid isiklikult ei rünnata," lisas Kalbina.

Abilinnapea nõuniku kinnitusel on ülalnimetatud keskkonna loomine hetkel küll veel arengufaasis, ent Facebookis on juba loodud konto nimega Tallinna Infokeskkond.

Eesti Ekspress kirjutas hiljuti, et Tallinna keskerakondlikud ametnikud teevad kolmetunniseid valveid uudiseid jälgides ja parteile meelepäraseid kommentaare kirjutades.