Sel nädalal avaldas Eesti Ekspress loo sellest, et Evelin Ilves on lasknud riigil maksta 70 000 euro eest riideid, kingi ja ehteid. Eestis, kus miinimumpalk on 320 eurot, tekitas see suurt meelepaha. Evelin Ilves on 70 000 kulutanud alates 2006. aastast, kui Toomas-Hendrik Ilves presidendiks sai. See teeb 7,5 aastaga keskmiselt 9333 eurot aastas. Samas kui suur on tavakodaniku aastapalk? Need, kes miinimumpalgaga töötavad, need teenivad vaevu kolmandiku sellest (praegune miinimumpalk 320 eurot tõsteti alles selle aasta alguses).

President Ilves, kes astus välja Eesti kasinuspoliitika kaitseks, pole suutnud seda oma tegudes välja näidata. Ekspressi sõnul saab Evelin Ilves igakuiselt esinduskuludeks 1515 eurot puhtalt kätte. Ka see on suurem, kui enamike eestlaste kuupalk.

Jääb arusaamatuks, miks kulutab Evelin Ilves nii palju oma rõivastele? Eesti pole maailmaareenil nii tähtis riik, et rahvusvaheline meedia jälgiks igat Evelin Ilvese kingavalikut või käekotti. Ühtlasi võiks ju Evelin Ilves oma garderoobi hankida kohalikelt disaineritelt, kes võiksid siis talle selle ilma rahata anda, et oma tooteid promoda.

Rahva suhtes on see ebaõiglane, kui presidendipaar kulutab rahva raha nagu kreeklased, kellele on heidetud ette vastutustundetult oma rahadega ümber käimist. Ega Evelin Ilvese kulutamine meile võlakriisi ei too, kuid oma rahva silmis on see toonud kriitikat kõvasti.