"Peame olema täpsemad, valivamad ja efektiivsemad. Niisama kulutamine ja probleemide sularaha sisse uputamine viib hukatusse ning väikeriik ei saa seda endale lubada," kommenteeris Ligi Delfile EL-is kostnud vihjeid, et kärbetele keskendumine ei pruugi enam anda head tulemust.

"Barroso ja Rehn ei ole öelnud, et kasinuspoliitika kurss ei anna tulemust, neile on need sõnad suhu pandud," lükkas Ligi ümber neile omistatud kasinuspoliitikat mittepooldavad sõnad.

Ligi sõnul on küsimus selles, kuidas kokkuhoiupoliitikat konkreetsetes riikides ellu viiakse ning mis piirides seda tehakse. "Riigid peavad austama nii reaalsust kui ka oma naabreid, kellega ollakse ühes majandusruumis," ütles Ligi.

Kasinuse jutt Euroopa riikide majanduspoliitikas kuulub Ligi sõnul aga pigem huumori valdkonda ning tegemist on pigem heaoluühiskonnaga, mida majandus ei suuda üleval hoida. "Maailma mastaabis on tegemist ülejõu tarbimisega - väga kõrged palgad ja riiklikud kulutused, lisaks sotsiaaltoetused, mis moodustavad maailma toetusest poole, kuigi elanikkonda on alla 10 protsendi," rääkis Ligi.