„See, et noored kuked seal omavahel kaklevad, on tavaline, aga niisugust kinnihoidmist pole varem olnud,“ rääkis Clevelandis elav eestlane Ain Linterman Delfile.

„Kui töötasin teeninduse alal, oli mul sinna linnaossa asja,“ rääkis praegu ehituse ja kinnisvaraga tegelev mees. „Ega sealt ei ole midagi saada peale aadressi. Need üsna linna turuhoone lähedal asuvad majad on ehitatud aastatel 1900-1920.“

Mehe sõnul on majad antud linnaosas üksteisega nii ligistikku, et peaks kuulma isegi naabri juttu. „Majade vahel ei ole seal üle kolme meetri. Minu maja vahe oma naabritega on topelt võrreldes sellega, mis sealse linnaosa majadel, kuid isegi mina kuulen naabri koera, kui ta toas haugub,“ võrdles Linterman. Seepärast on tema sõnul imelik, et nende tüdrukute karjumist ei kuuldud. „Kümme aastat ei ole mitte kümme päeva, et keegi midagi ei kuulnud ja ei märganud,“ lausus ta.

Samas tõdes ta, et seal on ka palju tühje maju. „See on rajoon, kus valged on ammu ära läinud, mustad on lagastanud ja nüüd on puertoricolased,“ selgitas Linterman. „Valge inimene ei taha sinna linnaossa hea meelega isegi valges minna. Uudistest käib nädalas korra ikka läbi teateid sealsetest tulistamistest, kui puertoricolased ja mustad omavahel võitlevad.“

Linterman rääkis, et kogu loo juures on palju küsimärke ja loodetavasti annavad uurimisorganid nendele peagi vastused. Ta viitas, et viimased spekulatsioonid olid, et need tüdrukud ikkagi tundsid ühte vendadest juba varem ja ühe tüdruku vanematega oli bussijuhist vend ka sõber olnud.

„Sellised tüdrukud ikka vahel jalutavad kodust ära,“ rääkis Linterman. „Ma isegi mäletan seda, kui ühte nendest tüdrukutest mitu kuud teleri vahendusel otsiti.“ Täna on vangistusest vabanenud tüdrukute majade juures palju õhupalle ja sildid „Welcome home!“ (Teretulemast koju!)

Esmaspäeval leiti Ohio osariigist Clevelandist elusana 2002., 2003. ja 2004. aastal kadunud kolm naist. Sellega seoses vahistati kolm venda.

Kümne aasta eest röövitud kolm naist 27-aastane Amanda Berry, 23-aastane Gina DeJesus ja 32-aastane Michelle Knight elasid kuni esmaspäevani vangistuses vendade Castrode majas, kus väidetavalt naisi vägistati, peksti, aheldati ja tehti nendega muid jubedusi. Üks vendadest oli koolibussi juht.

CNNi teatel saabus üks kolmest naisest, Amanda Berry, täna motopolitsei eskordi saatel haiglast koju omaste juurde. Amanda õde, Beth Seranno, tänas nende kodu juurde kogunenud rahvast ja meediat ning palus samas austada perekonna privaatsust sellisel erilisel hetkel.