Baden-Württembergi prokuratuuri teatel arvatakse, et mees töötas laagris 1941. aasta sügisest kuni laagri sulgemiseni 1945. aastal, kirjutab BNS.

Võimud keeldusid kahtlusaluse isikut avaldamast, kuid ajakirjanduse teatel on tegemist Leedus sündinud Hans Lipschisega, kes on Simon Wiesenthali keskuse kõige tagaotsitumate natside nimekirjas neljandal kohal.

Stuttgarti prokuratuur kinnitas aprillis, et algatas eelmise aasta lõpus uurimise Auschwitzis töötanud kahtlusaluse suhtes.

Baden-Württembergis Aaleni linnas elav Lipschis ütles uurijatele väidetavalt, et ei töötanud laagris valvuri, vaid kokana. Prokuratuuri teatel viitavad tõendid siiski, et vahistatu on vastutav laagris toime pandud roimade eest.

"Püüame täpselt kindlaks teha, mida ja millal ta Auschwitzis tegi," ütles prokuratuuri esindaja, kelle sõnul arvatakse, et kahtlusalune ise vange ei tapnud, kuid aitas sellele kaasa.

Auschwitz-Birkenau surmalaager tegutses 1940. aastast kuni laagri vabastamiseni 27. jaanuaril 1945. Laagris hukkus üle miljoni inimese, peamiselt Euroopa juudid.