Linnapea esines tseremoonial tervituskõnega ja ülestõusmispühade jumalateenistuse viis läbi Tallinna ja kogu Eesti metropoliit Kornelius.

Kellatorni kellad valati Saksamaal ning need seati üles tootjatehase spetsialistide juhtimisel. Kelladest suurim kaalub 650 kilogrammi ning väikseim 41 kilogrammi.

Raepressi teatel osales täna kellatorni sisseõnnistamise tseremoonial ligikaudu 10 000 inimest.

"Aastasadu on kirikukellad inimesi kokku kutsunud," ütles linnapea. "Nii ka täna, sel helgel pühapäeval. Kogunesime siia, et tähistada kevadist elu tärkamist ja üheskoos rõõmustada kirikuehituse uude järku jõudmise üle."

Meer rääkis, et kirik ehitatakse rahva annetuste toel nii nagu omal ajal sai ehitatud ka Aleksander Nevski katedraal. "Tallinn pakkus abi kirikule maa eraldamisega ja tõhusa koostööga Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirikuga. Suur tänu kõigile inimestele, kes kiriku ehitust toetasid, ja eelkõige peasponsorile – Andrei Pervosvannõi fondile," tänas Savisaar.

Savisaare sõnul mäletame me tänutundega päritolult meie kaasmaalast patriarh Aleksius II, kes kümme aastat tagasi pani sellele kirikule nurgakivi ning ehituse esimestel etappidel hoolega silma peal hoidis.

Tema sõnul on igati seaduspärane, et samasse on püstitatud Aleksius II mälestusmärk – Tallinna kingitus – ja ka kirikuesine väljak kannab tema nime.

Kiriku pidulik avamine toimub 29. septembril.