Turismiärimees Kirill Badikin rääkis Delfile, et paljud Venemaalt tulevad turistid on järjekordselt Narvas Eesti piiril kinni.

"Eesti piiri peal Narvas on olukord väga nutune ja turistid ning Vene
reisibürood on väga pahased,"sõnas ta.

"Turismibussid seisavad ootejärjekordades üle kuue tunni ja autoga liiklejad üle 24 tunni," väitis Badikin. "Eesti tollist on pikalt kirjutatud ja räägitud ja vahepeal tundus, et asjad läksid paremaks, aga tundub, et ikkagi mitte."

"Nii turistide kui reisibüroode sõnul töötab meie toll väga aeglaselt ja ilma igasuguse entusiasmita," lisas Badkin. "Väga hästi on teada, et Venemaal on sel perioodil pühad ja Eestisse on oodata väga palju vene turiste. Miks sellisel juhul pole Eesti tollipunkt selleks valmistunud?" küsis ta.

Maksu- ja tolliametist kinnitati aga Delfile, et Eesti poolelt on busside järjekorrad umbes üks tund ning sõiduautode järjekorrad kuni 13 tundi. "See kõik on näha ka veebiküljel eestipiir.ee," rääkis tolliameti pressiesindaja Kaia-Liisa Kallas.

Badikin kuuleb enda sõnul üle päeva, et Vene reisibürood ja teised Vene müügiagendid ei ole enam nii väga huvitatud Eesti suunda arendama ja müüma.

"Venelase jaoks on Eesti viisa kallim kui Soome viisa, rongipilet Prahasse on odavam kui Tallinna ning siinsetel turismiettevõtetel jätab teenindus soovida," kurtis Badikin.