USA väljanne Mother Jones esitleb oma artiklis Arizona osariigis Phoenixis asuvat telklinnaku vanglat (Tent City Jail), mis majutab umbes 2000 kinnipeetavat ja mida juhib Maricopa maakonna kurikuulus šerif Joe Arpaio.

Ühtki vanglat ei seostata nii lähedalt selle juhiga kui Tent Cityt, mis on Maricopa maakonna kurikuulsa šerifi Arpaio vaimusünnitis. Et säästa maakonda uue vangla ehitamise kuludest, pani Arpaio 1993. aastal üles sadu suuri armeetelke Korea sõja aegadest (1950-1953) ja pani vangid nendesse elama. Tent Cityl on nüüdseks üle 2000 elaniku, kellest enamik ootab kohtuprotsessi.

Telke talvel ei köeta ja suvel ei jahutata. Maksimumtemperatuuriks on neis mõõdetud 63 kraadi Celsiuse järgi. Mõned püsivamad hooned majutavad duširuume ja söögisaali. Arpaio ise on nimetanud seda kohta koonduslaagriks ning Tent City vangid on koostanud seal ellu jäämise õpetuse.

Et oma hoolealuseid alandada, riietab Arpaio nad vanas stiilis triibulistesse vangiriietesse ning sunnib meessoost vange kandma roosasid aluspükse. Päeval saadetakse mehed, naised ja isegi mõned teismelised ahelates välja tööle. Kaks korda päevas pakutavad eined on USA kinnipidamisasutuste odavaimad. Arpaio uhkustab, et on hoidnud kokku 20 000 dollarit maksumaksjate raha, kõrvaldades toidust soola ja pipra.

Laagris ähvardab vange jõuguliikmete ja valvurite peks ning arstiabi on nii kohutav, et föderaalkohus on kvalifitseerinud selle põhiseadusevastaseks.

2011. aasta raportis leidis USA justiitsministeerium, et Maricopa maakonna šerifibüroo hallatavates vanglates valitseb latiinodevastaste diskrimineerivate eelarvamuste kultuur, mis põhineb rassistlikul sõimul ja inglise keelt mitte rääkivate vangide karistamisel. Föderaalne kohtuasi on üks paljudest Arpaio vastu algatatutest. Neis süüdistatakse teda korruptsioonis ja ebakompetentsuses ning rassismis. Seni on Arpaio aga karistustest pääsenud ning novembris valiti ta kuuendaks ametiajaks šerifiks tagasi.