"Selline perearsti programmi täiendamise idee on tegelikult üsna vana - juba 10 aastat," lausus Eesti Tervise Fondi juhatuse esimees ja perearst Eero Merilind. "Programmilisa välja töötamiseks andis tõuke perearstide kvaliteedisüsteem, mis näeb ette kindlate riskirühmade pidevat jälgimist, krooniliste haiguste ennetamist ning laste õigeaegset vaktsineerimist."

Merilind meenutas, et nende perearstikeskuses toimis paar aastat tagasi selline süsteem, et kui riskirühma kuuluv patsient tuli retsepti pikendama, siis pandi retsepti külge klambriga väike kiri, et olge hea, tulge analüüse andma. Praegu digiretseptiajastul aga sellist kirjakest enam patsiendile anda ei saa.

"Olen ise juba uuendust paar nädalat kasutada saanud - see on lihtne ja mugav ning seda on võimalik ilma erilise väljaõppeta kohe igapäevaelus rakendada. Oleme saanud juba väga meeldivat tagasisidet patsientidelt ning inimesed on olnud väga tänulikud," märkis Merilind.

Programmiuuendus võimaldab lisaks ühe inimese teavitamisele saata teavitusi ka patsientide grupile. Nii on võimalik vastuvõtule kutsuda korraga näiteks kõik nimistusse kuuluvad astmahaiged või suhkruhaiged.

Maikuu jooksul saavad Perearst2 programmiuuenduse ligi 600 perearsti. Uuendus on kõikidele programmi kasutajatele tasuta. Programmi välja töötamist finantseeris Eesti Tervise Fond.

SA Eesti Tervise Fond on asutatud 25. mail 2007. Selle eesmärk on eesti rahva tervise areng, aktiivse eluea pikenemine, tervislike eluviiside propageerimine ning terviseteabe jagamine.