Aunimetuse saajateks osutusid Paterburi Maria teatri kunstiline juht Valeri Gergijev, Burdenko-nimelise neurokirurgia instituudi direktor Aleksandr Konovalov ja kolm töölist: ettevõtte Rossija-agro 38-aastase tööstaažiga mehhanisaator Juri Konov, Kotinskaja kaevanduse masinist Vladimir Melnik ja Tšeljabinski oblasti aparaaditehase kuuenda järgu spetsialist-treial Konstantin Tšumanov, vahendab Lenta.ru.

Tseremoonia toimus Peterburi lähedal Konstantinovski palees. „Meil oli raske, oli keeruline ülesanne valida aunimetuse Vene Föderatsiooni töökangelane esimesi laureaate, sest meil on palju andekaid ja edukaid inimesi ja see oli tõesti keeruline ülesanne. Me püüdsime teha nii, et valida välja kõige tähtsamad tegevusalad ja leida sealt need töökangelased, kes saavad esimesena töökangelase aunimetuse. Minu arvates on see valik väga õnnestunud,“ ütles Putin.

Tseremoonia käigus märgiti, et Konovalov on läbi käinud tee ordinaatorist direktoriks ning tema juhtimise all on Burdenko-nimeline instituut muutunud üheks suuremaks maailmas. Gergijevi peetakse üheks paremaks dirigendiks maailmas. Konov võttis ühena esimestest rajoonis kasutusele maaviljeluse uued tehnoloogiad, tänu millele kasvas suhkrupeedi ja päevalille saagikus. Melniku brigaad kaevandas 2006. aasta aprillis 470 100 tonni sütt ning aasta lõikes tootis ühest eest 4,1 miljonit tonni sütt. Tšumanov tegi ratsionaliseerimisettepaneku, mis lubas vähendada sada korda kõvasulamterasest magnetite tootmise töömahukust.

Töökangelase aunimetus, mis eksisteeris Nõukogude Liidus aastatel 1927-1991, taastati Putini ukaasiga selle aasta 29. märtsil. See aunimetus on Venemaa kangelase aunimetusest tähtsuselt järgmine. Kui venemaalasele omistatakse mõlemad aunimetused, peab kodumaa talle püstitama pronksbüsti.