Päästeameti uue peadirektori Kuno Tammearu sõnul pole praegu komandode tehnilise varustatuse osas olukord kiita. "Kuid õnneks on lootust, et tehnikat saab uuendada ning seda just Euroopa Liidu järgmise eelarveperioodi rahastuse arvelt. Meie jaoks võib reaalset tulemit hakata nägema vast 2016. aasta lõpus ja 2017. aastal," ütles Tammearu usutluses BNS-ile.

Autotehnikast rääkides on Tammearu sõnul kõige olulisem põhiautode uuendamine, samuti on kiiremas korras vaja juurde paakautosid. "Kumbagi oleks vaja 40 ringis, samuti on vaja juurde redelautosid. Väga palju Vene tehnikat olime sunnitud panema seisma, kuna nad muutusid päästjatele lihtsalt ohtlikuks," selgitas Tammearu.

Praegu on kaasaaegseid redelautoasid vaid kaks ja tõstukautosid kolm, kuid juurde oleks vaja viis-kuud sellist autot. "Õnneks oleme jõudnud olukorda, kus Vene päritolu autosid sisuliselt enam ei kasutata, vaid mõni üksik on töös metsakustutusel. Nii esimese kui ka teise põhiautona ei sõida praegu komandost välja enam üksi Vene päritolu auto," ütles Tammearu.

Päästeauto ekspluatatsiooni aeg riiklikus komandos võiks jääda maksimaalselt 20 aasta kanti ja sedagi mitte igal pool. Tallinnas, kus väljasõite on palju, on see aeg 10 aastat, siis liigub auto mõnda väiksema koormusega komandosse ja lõpuks jõuab vabatahtlike kätte.