"1990ndatel oli erakondi puudutav seadusandlus mõnevõrra teistsugune. Seadus lubas erakondadel omada ettevõtteid. Heiki Kranich on seda ka avalikkusele selgitanud ja öelnud, et tollane tegevus oli kooskõlas seadustega ning dokumenteeritud," kinnitas Delfile partei tänane peasekretär Martin Kukk vastuseks küsimusele, kas erakonnal on täna soovi uurida uuesti päevavalgele tulnud R-Hoolduse ja partei rahastamissuhteid.

"Ka meie eestvedamisel on erakondade rahastamisreegleid karmistatud ja tänapäeval on teistsugused regulatsioonid. Nii nagu me ei mõista valikuliselt hukka neid, kes üheksakümnendatel vastavalt kehtivatele nõuetele sõitsid tagaistmel turvavööta, mõnel puhul ilmselt neid polnudki, peaksime me mõistma, et võrreldes tollase ajaga on muutunud rangemaks ka erakondi puudutav regulatsioon. Elu on edasi läinud ja pole mõeldav võrrelda üheksakümnendaid tänasega," lausus ta lõpetuseks.

Reformierakonna 1990ndate lõpu rahastamine on taas päevavalgel ning Äripäeva käsutuses olevatest dokumentidest lähtub, et mitmed suured sularahaannetuste tegijad on jätkuvalt saladuses.