„Nüüd, kui minu vanem poeg selle kauni ja vastutusrikka ülesande homme üle võtab, on minu sisemine soov, et ka uus kuningapaar tunneks, et neid kannab teie armastav usaldus,“ ütles kuninganna.

Oma abikaasa, prints Clausi kohta ütles Beatrix järgmist: „Kõige selle juures on mul olnud suur õnn olla toetatud prints Clausi poolt. Oma kaine jälgimisoskuse ja asju suhtestava lähenemisega on ta minu jaoks eriliselt palju tähendanud. Oma jõupingutustega ruumilise planeerimise, keskkonna, arengukoostöö ja kultuuri alal on ta tähelepanu pööranud ühiskonna eluliselt tähtsatele küsimustele. Meie poegadele on ta juba noorena õpetanud silmi lahti hoidma arengute suhtes ühiskonnas ja hädade suhtes maailmas. Nii on prints Claus ka meie õukonna kaasaegsemaks muutnud. Ehk näitab ajalugu, et selle abikaasa valimine on olnud minu parim otsus.“

Willem-Alexander hakkab kuninganna sõnul tegutsema oma isiklikest eelistustest mööda vaadates ning seisma kõrgemal partei- ja grupihuvidest.

„Selle kohuse täitmiseks palub ta hollandi rahva toetust ja usaldust. Et tema kaasa Máxima oma suure südame ja inimsuhete hea tundmisega seejuures erilist rolli täidab, on meie kõigi jaoks õnnistuseks,“ ütles Beatrix.

Kuninganna pöördus tänusõnadega rahva poole: „Ilma teie südantsoojendavate ja julgustavate kiindumusavaldusteta oleks koorem, mida see ka kindlasti on olnud, kindlasti väga raske olnud kanda. Hea meelega tahan ma teile kõigile selle lahkumise juures teada anda, et teie kiindumus on andnud mulle jõudu. Ka tulevikus on teie jätkuv lähedus mulle endiselt toeks.“

Kuninganna võttis jutuks ka Euroopa koostöö. „Lõhenenud Euroopa kandis pikka aega minevikust pärit sõja ja vägivalla arme. Tänapäeval seisavad esikohal rahumeelne koostöö ning ühiste huvide arvestamine,“ ütles Beatrix.