“Kuna tegemist on OÜ Saarte Metsamajanduse poolt omavoliliselt ladustatud puidulao platsiga, mis on kooskõlastamata ja millele pole väljastatud ladustamisluba, siis oleme ladustajale teinud ettekirjutuse,” ütles Saarte Häälele Maanteeameti Lääne regiooni peaspetsialist Toomas Magus, kelle sõnul pole reageeringut järgnenud.

Magusa sõnul on nad otsustanud minna trahvide sissenõudmise teele ja vajadusel pöörduda abi saamiseks ka politsei poole.

Saarte Metsamajanduse juhatuse liige Marek Mägi kinnitas, et tegemist on küll nende puiduga, kuid see seisab selles kohas vaid praegu teedel kehtivate massipiirangute tõttu. “Teedel on 8 tonni märk ees. Kui teed oleksid avatud, oleks see puit sealt ammu läinud,” kinnitas Mägi. Nüüd tulebki oodata aega, mil teed taas massipiiranguta on.

Samas seisab puit Saarte Hääle andmeil seal juba vähemalt märtsikuust.

Toomas Magusa sõnul ei saa öelda, et kogu maakonnas oleks metsa ladustamisega riigimaanteede äärde asjad käest ära. “On palju neid, kes vormistavad korrektselt ladustamise kohad ja hiljem korrastavad ladustamisplatsid ning neile meil mingeid pretensioone pole.”